Kesällä virinnyt käsityö innostus sai minut lähtemään Tallinnaan.

Tallinnassa sijaitsee paljon puhuttu Karnaluks niminen käsityön ystävän ostosparatiisi.

Olin yrittänyt mielessäni varautua shopautukseen, niin että se olisi tehokasta ja suunnitelmallista.

Listallani oli reilusti bambulankoja, maltilla villalankoja sukkiin, joitain ihania puikkoja ja lisäksi täysin vapaat kädet (niin että lähtee lapasesta) erilaisiin koriste-, satiini-, organza-, silkki-, pitsi-, samettinauhoihin.

Mutta kuinkas sitten kävikään?

IMG_2399-normal.jpg

Bambulankojen kanssa en kokenut sellaista mitä olin lähtenyt hakemaan. Ohuita bambuja oli jonkun verran, mutta paksumpaa oli vain yhtä sorttia ja sitä vain 4 eri väriä. Ostin 2 kerää, toisen tuota sinapin sävyistä ja toisen murrettua vihreää.

PETTYMYS!

Olin varannut ison kassin mukaan, johon oli tarkoitus sitten pakata ostoksia. Osoittautui että kassi olikin vain hankala, tiellä ja painava. Ja riittävä.

Puikot oli tosi edullisia. Kuvan puikkoja ostin muutamat. 1e/pari. Halpaa siis kuin saippua. Niistä tulee ihan mieleen entisajan paplari piikit. Matsku on jotenkin samanlaista. Tulee sellainen nostalginen fiilis ja se on positiivinen juttu.

IMG_2401-normal.jpg

 

IMG_2400-normal.jpg

Nappeja siellä oli aivan tajuttomasti. Siis TAJUTTOMASTI! Niitä oli sitten pakko, siis aivan PAKKO ostaa.

Lopuksi esittelen vielä nämä:

IMG_2402-normal.jpg

Koukkusetti, muutaman euron.

Peltirasiat joissa kussakin sisällä 4 lankarullaa. Södejä, hintaa en kerro, sillä saattavat päätyä lahjoiksi jos en käy ahneeksi. Mutta siis halpaa kuin...... saippua!

Kuminauha lankarullat muistaakseni 50senttä/rulla.

Ostoslistalla ei siis pitäydytty. Silkki ym. nauhoja oli paljon mutta hinnoittelu oli sekavaa. Tavara ei ollut näiden osalta hinnoiteltu per kela vaan per metri. Meni siis liian vaikeaksi kuumissaan ja ison kassin kanssa.

Lankani haen edelleen Oulunkylän Lankamaailmasta, mutta nappikaupoille saatan joskus vielä seilatakkin.

Tulevaisuuden bloggaaja hamstrasi Karnaluksista tälläisia:

IMG_2403-normal.jpg

 

 

-Ansuli-