Wikipedia kertoo:

"Pandora on kreikkalaisessa mytologiassa maailman ensimmäinen nainen. Zeus halusi rangaista ihmiskuntaa ja Prometheusta tulen viemisestä ja käskiHefaistoksen muotoilla Pandoran savesta.

Ennen kuin Prometheus sidottiin kallioon, hän varoitti veljeään Epimetheusta ottamasta lahjoja jumalalta. Epimetheus ei kuunnellut ja Pandoran saavuttua rakastui tähän. Epimetheus käski Pandoraa olemaan avaamatta tämän mukana ollutta lipasta, mutta Pandoran uteliaisuus voitti ja hän avasi lippaan vapauttaen kaikki maailman vitsaukset. Siihen asti ihmiskunta oli elänyt paratiisimaisesti ilman murheita. Pandora sulki lippaan, jolloin sisälle jäi ainoastaan toivo. Maailmassa oli nyt pelkkää synkkyyttä, kunnes Pandora avasi lippaan taas ja vapautti toivon.

Pandoran lippaaksi verrataan asioita, joita ei kannattaisi kokeilla, koska siitä seuraa ikävyyksiä. Ihmisellä on luontaista uteliaisuutta ja houkutusta uusien asioiden kokeiluun. Kuuliainen ihminen säästyy ikäviltä seurauksilta. Tätä ristiriitaa kutsutaan Pandoran lippaaksi. Pandoran lipas on transformaatiomyytti. Se kertoo pahuuden synnystä tai alkuperästä."

IMG_2528-normal.jpg

Mitä tämä pandoran lipas sisältää?

IMG_2529-normal.jpg

IMG_2530-normal.jpg

IMG_2535-normal.jpg

IMG_2533-normal.jpg

Lusikoita tietenkin. Mutta mitä jälkiruoka haarukat ja veitset siellä tekee? Ei mitään käsitystä. Olin luullut niiden kadonneen tulevaisuuden bloggaajan projekteihin, kun jossain olen vain yksittäisiin kappaleisiin törmännyt.

IMG_2533-normal.jpgIMG_2536-normal.jpg

 Kertaakaan ei ole tullut käytettyä noita pitkiä lusikoita. Syy lienee siinä, että minulta puuttuu korkeat jälkiruokapikarit. Käyttö ja tarve on kuitenkin eri asia. Silloin tällöin tulee tarve avata joku "pandoran lipas" ja katsoa jotain kaunista, turhamaista ja ihanaa. Miettiä kuka niitä on aiemmin käyttänyt ja missä yhteydessä. Tai kai katselukin voidaan luokitella käytöksi, muutenhan televiso olisi aivan turha kapistus myös, sitähän "vaan" katsellaan.

Pandoran lippaaseenhan jäi toivo, tähän lippaaseen jäi turhamaiset lusikat ja toivo siitä että ne joskus pääsevät arvoiseensa käyttöön. Kuten lusikoimaan (sehän lusikan perustehtävä on) jäätelöä summuseen.


-Ansuli-

P.S.

Eilen hankkimani aterimet ovat jo löytäneet paikkansa. Kauniit edestä ja takaa.

IMG_2515-normal.jpg

IMG_2526-normal.jpg